Eilen oli Voittaja 2009 -näyttely Helsingin Messukeskuksessa, ja tänään oli vuorossa PMV2009.

Eilisestä oli poika ottanut oppia, ja tänään kehässä edustettiin mallikkaasti. Oikeastaan vielä mallikkaammin kuin kukaan vielä aamulla osasti odottaakaan.

Kaikin puolin päivä meni nappiin, ja tulos oli sen mukaista. Ensimmäisessä kehässä saavutettu laatumaininta ERI(nomainen) täytti eilen asetetut tavoitteet, mutta kun lopulta juniorikehä voitettiin, oli tunnelma mitä hienoin. Petu saikin näin ollen itselleen ensimmäisen tittelin, ja se siitä parhaimmasta päästä: POHJOISMAIDEN JUONIORVOITTAJA 2009!!!!! Tämä siis tarkoittaa, että Ruotsin, Tanskan, Islannin, Norjan ja Suomen komein nuori urosgöötti asuu meillä!

Vaikka ensimmäisen kehän menestys oli jo paljon enemmän kuin odotettiin, mallikelpoinen esiintyminen jatkui vielä Paras uros -kehässä. Petu peittosi jopa valioluokassa kilpailleita aikuisia uroksia, ja edelle kiilasi vain Bodeneis Carl Calgary, joka Voittaja2009 näyttelyssä päivää aiemmin oli Rodun paras (ROP). Petu saavutti siis 2. sijan ja sai ensimmäisen SERTIN!

Hienosti esiintynyt juniori sai vielä kasvattajalta tunnustuksen pääsemällä osallistumaan kasvattajaluokan edustustoon yhtenä neljästä göötistä. Fennican -ryhmä voittikin hienosti Jaxonvillen gööttiporukan. Petu, Äbby, Niilo ja Geeba osallistuivatkin vielä kasvattajaryhmien suureen kehään, jossa kaikkien 400 rodun kasvattajaryhmät kilpailivat keskenään Pohjoismaiden hienoimman kasvattajaryhmän tittelistä. Jännistys kasvoi entisestään, kun tuomari valitsi Fennican -ryhmän 14 parhaan joukkoon. Viimeisessä koitoksessa ei tuomari kuitenkaan sijoittanut gööttejä 4 ensimmäisen joukkoon, joten sijoitus oli lopulta jotain 5. ja 14. välillä noin 400 osallistuneen joukossa. Elikkäs gööttiedustusto kuului näyttelyn kauneimpaan 3,5%.

Kaiken kaikkiaan äärettömän hieno suoritus Petulta. Lopuksi vielä Petun yksilösaldo koko viikonlopulta.

Voittaja 2009 lauantai 12.12.2009

JUN EH JUK3

Pohjoismaiden Voittaja 2009 sunnuntai 13.12.2009

JUN ERI JUK1 PMJV09 PU2 SERT